Sastojci:
- 2 dcl toplog mlijeka
- 2 dcl tečnog jogurta
- 1 dcl ulja
- 1 vrećica suhog kvasca
- 1 prašak za pecivo
- 1 čajna žličica soli
- Malo šećera
- 300-400 gr brašna (Schaer, Nutrifree)
- Nadjev: krem sir
Uputstvo:
- Pomiješajte toplo mlijeko i jogurt.
- Suhi kvasac, prašak za pecivo, sol i malo šećera, dodajte u 300 grama gluten free brašna.
- Dodajte tečni dio i nastavite mijesiti, dodajući još do 100 grama brašna dok tijesto ne postane glatko i srednje mekano, sve vrijeme miksajte spiralnim nastavcima.
- Dodajte ulje, tijesto miksajte spiralnim nastavcima mutilicom.
- Ostavite tijesto da naraste.
- Podijelite ga na tri loptice, razvaljajte u krug i izrežite na po 12 komada-trokuta.
- Na širi dio stavite nadjev od sira, zatvorite sa strane i zarolajte prema vrhu.
- Složite na pleh od pećnice obložen papirom za pečenje, jednu do druge s minimalnim razmakom.
- Ostavite na toplom da narastu.
- Premazati žumancem, posuti sjemenkama.
- Stavite u mlaku pećnicu i zagrijte ju na 180°C da tijesto nastavi rasti u pećnici.
- Pecite na 180°C 15-ak minuta dok peciva ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Uživajte u ukusnim pecivima sa sirom!