Akronim SUOOCUBIH označava Savez udruženja oboljelih od celijakije u Bosni i Hercegovini, a registriran je 30. kolovoza 2019. godine od strane Ministarstva pravde BiH kao udruženje na nacionalnoj razini. Ovo udruženje ima ključnu ulogu jer, osim standardnih ciljeva poput podizanja svijesti o celijakiji i uključivanja oboljelih, ima ovlasti za predlaganje inicijativa i prijedloga za izmjene pravne legislative na državnoj razini.

S velikim ponosom javljamo kako je naša Udruga ‘Gluten Free’ postala dio Saveza udruženja oboljelih od celijakije u Bosni i Hercegovini 26.11.2023. godine.

Posebno važno je istaknuti kako je je SUOOCUBIH član Association of European Coeliac Societies (AOECS), Saveza europskih društava za celijakiju. Postizanje ovog statusa zahtijevalo je znanje, iskustvo, pregovaračke vještine, upornost, proaktivnost i inovativnost. Predsjednica Udruženja SUOOCUBIH, gđa. Emina Ruzic, također predsjednica udruženja građana “Život sa celijakijom” u Brčko Distriktu, istaknula se upravo tim osobinama i suradnjom s podrškom kolega postigla ovaj značajan cilj.

Ujedinjeni i posvećeni našoj misiji, s radošću iščekujemo nove projekte, edukacije te razmjenu iskustava kako bismo učinkovito rješavali ključna pitanja s kojima se oboljeli od celijakije suočavaju.

Zajedno bez glutena.

Translate »