Autor: dr. med. Andrija Karačić Popularnost GFD i njezina primjena Bezglutenska prehrana (engl. gluten free diet, GFD) je jedna od najpopularnijih posebnih prehrana širom svijeta. Od posebne prehrane namijenjene…
U Kulturnom centru Ivo Gregurević u Orašju potpisan je jedan od najznačajnijih ugovora za budući rad Udruge oboljelih od celijakije „Gluten Free“ u HNŽ-u. Naša predsjednica Snježana Anić potpisala…
Predstavnici udruga koje okupljaju osobe oboljele od celijakije u Federaciji BiH, među kojima i naša Udruga oboljelih od celijakije „Gluten Free“ u HNŽ-u, sudjelovali su danas na značajnom sastanku…
Mostar je 20. rujna 2025. postao središte najvećeg okupljanja ljubitelja bezglutenske prehrane u Bosni i Hercegovini. Prvi Gluten Free Street Food Event u našoj zemlji, održan na platou ispred…
U Italiji je 2023. godine donesena revolucionarna odluka – uspostavljen je nacionalni program obaveznog skrininga za celijakiju i dijabetes tip 1 kod djece i mladih. Ovim zakonom (Zakon br.…
Mostar, 20. rujna 2025. Plato ispred Mepas Mall-a Udruga oboljelih od celijakije „Gluten Free“ u HNŽ-u s ponosom najavljuje prvi Gluten Free Street Food Event u Bosni i Hercegovini,…
Poštovani članovi, Ovaj mjesec vas očekuju dvije edukativno-gastronomske radionice u sklopu projekta Challenge to Change 3.0 (nositelj projekta: Tegla Mostar). Radionice će voditi klinička nutricionistica Nevena Pandža, magistrica nutricionizma,…
Ova orahnjača je pravi dokaz kako tradicionalni kolači mogu biti jednako ukusni u bezglutenskoj verziji. Sastojci Tijesto Nadjev Priprema Hvala našoj Ivani Mijatović na receptu. Zajedno bez glutena.
Često je srce doma upravo kuhinja. Kuhinja kao mjesto gdje se okupljamo, gdje stvaramo nove okuse i uživamo u njima. Ponekad nam se čini kako priprema hrane ipak oduzima…
Jednostavan, kremast i neodoljivo ukusan cheesecake bez kore, poznat i kao “burnt” cheesecake – savršen za sve koji vole bogate deserte bez previše komplikacija. Sastojci: Priprema: Savjet: Ako vam…
