
Isprobajte jednostavan recept za domaće somune koji su meki i ukusni. Ovaj recept je idealan za sve koji vole uživati u svježem pečenom kruhu koji miriše po tradicionalnoj pekarskoj kvaliteti. Priprema je jednostavna, a rezultat su mekani somuni koji će zadovoljiti sva nepca. Isprobajte ga danas i uživajte u autentičnom okusu domaćeg pečenja!
Sastojci:
- 600 ml tople vode
- 500 gr brašna (Schär, Mix B)
- 9 gr soli
- 1 vrećica germe
- 6 žica ulja
- 1 mala žličica šećera
Premaz: jogurt – mak, sezam
Premaz: jogurt, začin po želji
Priprema:
Sve suhe sastojke izmiješati, dodati toplu vodu pomiješanu s uljem, ostaviti, posudu s tijestom prekriti 45 min dok ne nadođe. Potom prenijeti na radnu površinu, podijeliti na 7- 8 dijelova, ovisno koliki somun želite, lagano razvući vlažnim prstima. Ostaviti da formirane lepinje nabubre. Premazati jogurtom, tupim dijelom no-a napraviti ,,rešetku” posuti začinom. Ostaviti jos 10 min da nadođe. Pećna na 250 stupnjeva 15 do 20 min.