Dragi naši članovi,

Obavještavamo vas o suradnji s Mirjanom Zeko, magistricom socijalnog rada i gestalt psihoterapeutkinjom pod supervizijom.

Mirjana Zeko je stručnjakinja koja donosi svoje znanje i iskustvo kako bi pružila podršku i pomoć našim članovima koji se suočavaju s izazovima celijakije. Njezin pristup integrira socijalni rad s gestalt terapijom kako bi se pružila podrška na putu prema boljem zdravlju i emocionalnom blagostanju.

Mirjana nudi besplatne sesije za naše članove. Ako još niste član krenute prema popunjavanju pristupnice. To znači da svaki član naše udruge može imati priliku razgovarati s Mirjanom i iskoristiti njezino iskustvo i podršku bez novčane naknade.

Ove sesije mogu biti korisne za različite potrebe, uključujući:

– Savjetovanje o izazovima i poteškoćama koje proizlaze iz života s celijakijom.

– Podrška u suočavanju s emocionalnim ili psihološkim aspektima bolesti.

– Razumijevanje i prihvaćanje promjena u prehrambenim navikama.

– Rad na strategijama samopomoći i jačanju mentalnog zdravlja.

Ako želite iskoristiti ovu vrijednu priliku za besplatne sesije s Mirjanom, pišite joj putem Vibera ili WhatsAppa na broj +3547805407 i dogovorite termin. Za naše članove su rezervirani termini utorkom i četvrtkom od 18-20h ili po vašem dogovoru s Mirjanom.

Udruga joj se ovim putem zahvaljuje na ukazanoj podršci i spremnosti da pomogne našim članovima s dalekog Islanda, a njenu poruku prenosimo u cijelosti:

Uvodno pismo
Poštovani članovi Udruge oboljelih od celijakije “ Gluten free“ u HNŽ-u,

kao što ste vidjeli Udruga nudi privatne termine sa psihoterapeutom, a taj psihoterapeut sam ja. Ovim putem Vas i službeno pozdravljam i želim da Vam se predstavim. Velika čast i zadovoljstvo mi je biti dio stručno savjetodavnog tima Udruge oboljelih od celijakije Gluten free u HNŽ-u.
Već deset godina radim u socijalnom sektoru i imam iskustva sa svim ljudskim problemima, od svih bolesti i suočavanju s dijagnozama pa i samoj smrti do problema s djecom, razvoda, nasilja u obitelji, financijskim problemima i sl. Zadnje dvije godine radim i Geštalt psihoterapiju pod supervizijom. Više od pola godine živim u Reykjaviku na Islandu sa suprugom i tri sina.


„Milo moje, milo mame svoje, više moje nego mame svoje….“


Ovu poznatu Škorinu pjesmu pjevam svojoj nećakinji od dana njenog rođenja i ona je razlog zašto sam ovdje, jer smo s njom prolazili sve ovo što i Vi sami prolazite tako da Vas i u ovom polju, nažalost, razumijem.


Sada Vam neću pisati neke naučene rečenice i objašnjavati pojedine sfere problema, to planiram raditi jednu po jednu kako vrijeme bude prolazilo. Svima je poznato kada se u avionu dogodi neki problem i maske s kisikom padnu, domaćini leta savjetuju da uvijek sebi prvo stavite masku i onda osobama do sebe pomognete. Tako nekako Vam je i ovdje. Ako odlučite sebi pomoći dovoljno će te čvrsto stajati na zemlji da će te moći pomoći svima oko sebe. U našem mentalitetu čim se spomene psihijatar, psiholog ili psihoterapeut ljudi pomisle da neće ići jer nisu „ludi“. I da znate, „ludi“ ne dolaze na terapiju, dolaze osobe koje su svjesne da su preplavljene problemima, da pucaju po šavovima i da više niti jednu negativnu informaciju ne mogu primiti pod kožu. U ovom slučaju nemojte biti isključivi i misliti kako se dobro nosite s dijagnozom, kako Vama ne treba pomoć. Odlično je da se tako osjećate i još bi bolje bilo da je dijagnoza jedini problem s kojim se suočavate, ali svi mi znamo da život nosi svoje probleme i još ako nadodamo dijagnozu….. Bez obzira da li želite razgovarati zbog vaše ili dijagnoze vaših bližih ili nekog drugog problema, onog što vas tišti i muči potrudit ću se da zajedno kroz taj period prođemo.

Radujem se našoj suradnji i ovim putem Vas ohrabrujem da se javite za svoj termin, da probate i ovu vrstu pomoći. Susreti su povjerljive prirode i online u vrijeme kada nam obostrano odgovara.

Svako dobro s kišovitog Islanda,
Vaša Mirjana!
20.02.2024. godine, Reykjavik

,,Briga o mentalnom zdravlju je od vitalne važnosti jer utječe na našu sposobnost suočavanja s izazovima, naše odnose s drugima i na općenitu kvalitetu života”

Zajedno bez glutena.