Sastojci:

  • 300 gr Mix Per Pane (Nutrifree)
  • 1 žličica soli
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 200 ml mlake vode
  • 100 ml tečnog jogurta
  • Ulje za prženje

Upute:

  1. Priprema tijesta:
    • Povežite suhe sastojke – brašno, sol i prašak za pecivo,
    • U 200 ml mlake vode dodajte 100 ml jogurta,
    • Dobro izmiješajte,
    • Smjesu ulijte u suhe sastojke, miješajući mikserom sa spiralnim nastavcima za tijesto dok se smjesa ne sjedini.
  2. Odmor tijesta:
    • prekrijte tijesto prozirnom folijom i ostavite da odstoji 5 minuta.
  3. Priprema za prženje:
    • U međuvremenu, ulijte ulje u lonac za prženje do polovice centimetra,
    • Zagrijte ulje na najjačoj vatri, a zatim smanjite na srednju temperaturu.
  4. Oblikovanje i prženje tijesta:
    • Prebacite tijesto na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte ga na debljinu od 1 cm,
    • Kada se ulje zagrije na srednju temperaturu, stavljajte komade tijesta da se prže na jednoj strani dok se u potpunosti ne napuše, a donji dio dobije zlatno smeđu koricu,
    • Zatim ih okrenite i pržite dok druga strana ne porumeni,
    • Pečeni peksimeti neće biti masni, ali ih možete staviti na ubrus da upije eventualni višak ulja,
    • Po potrebi dodajite iznova ulje za prženje, tek toliko da prekrije dno.
  5. Opcionalno zamrzavanje:
    • Ako želite, peksimete možete zamrznuti.
Pokušajte pojesti samo jedan.

Dobar tek!

Translate »