Dragi članovi Udruge i svi pratitelji,

U ovom važnom trenutku, kada smo suočeni s izazovima koje donosi život s celijakijom, želimo vam prenijeti iznimno pozitivne vijesti o našim nastojanjima. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, a naš glavni cilj je rješavanje ključnih pitanja oboljelih od celijakije kako bismo dugoročno doprinijeli mogućnosti naših članova da si osiguraju neometano kupovanje bezglutenskih proizvoda, lijeka.

Trenutna financijska potpora od 80 KM, iako korisna, nedovoljna je za zadovoljenje potreba svih članova, a ograničena je na određene kategorije oboljelih. Svi oni koji redovito kupuju bezglutenske proizvode dobro znaju izazove s kojima se suočavaju zbog nedostatka adekvatne podrške.

Želimo s vama podijeliti iznimno pozitivan razvoj događaja na početku našeg rada. Naša Udruga je ostvarila važnu suradnju s direktoricom Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K, mr. sc. Anom Vidačak dr. med. Njeno iznimno razumijevanje i podrška oboljelima od celijakije već su pokazali da su naši ciljevi i inicijative na dobrom putu.

U nedavnom razgovoru s direktoricom, osjetili smo iskreno razumijevanje za izazove s kojima se suočavaju naši članovi. Direktorica Vidačak je pokazala duboko suosjećanje prema oboljelima, prepoznajući njihov trenutni položaj i istovremeno dijeleći našu ambiciju za poboljšanjem njihovih prava unutar HNŽ/K.

Uz to, želimo vas informirati da smo uputili službenu pismenu inicijativu prema Zavodu, koja detaljno opisuje naše prijedloge i očekivanja. Vjerujemo da će rezultati inicijative donijeti konkretne promjene i unaprijediti uvjete za oboljele od celijakije u našoj regiji.

Ostanite s nama kako biste bili pravovremeno informirani o rezultatima inicijative i nastavku suradnje s Zavodom zdravstvenog osiguranja HNŽ/K. Vaša podrška je ključna u ostvarivanju naših zajedničkih ciljeva, a zajedno s direktoricom Vidačak stvaramo pozitivne promjene za našu zajednicu.

Hvala vam na vašem angažmanu i podršci!