U ponedjeljak, 2. 7. 2024. održan je sastanak s ministrom zdravstva, rada i socijalne skrbi Zapadnohercegovačke županije, dr. Tomislavom Pejićem, razgovaralo se o nadolazećoj edukaciji o celijakiji za liječnike u ŽZH. Edukaciju organizira Udruga “Gluten Free” u suradnji s Domom zdravlja Široki Brijeg i Komorom liječnika – doktora medicine.

Sastanak s ravnateljem Zavoda zdravstvenog osiguranja

Također je održan i važan sastanak s ravnateljem Zavoda zdravstvenog osiguranja Zapadnohercegovačke županije, gospodinom Vilsonom Crnjcem. Predstavnice Udruge “Gluten Free”, Snježana Anić i Tanja Ćavar, razgovarale su s ravnateljem o dosadašnjoj uspješnoj suradnji, djelovanju Udruge u obje županije, kao i o posljednjoj Odluci o sufinanciranju bezglutenskih namirnica u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Riječ je o značajnom iskoraku za sve oboljele od celijakije, koji je donesen unutar već usvojene financijske godine Zavoda, a na inicijativu Udruge “Gluten Free” i njenih članova. Naglašen je značaj korespondencije između Zavoda zdravstvenog osiguranja, Udruge i njenih članova, posebno u ovom periodu povećanih zahtjeva za odobrenjem sufinanciranja te informiranja o pravima i dokumentaciji koju oboljeli prilažu.

Pravovremeno informiranje članova i rješavanje nesporazuma

Istaknuto je kako su svi članovi Udruge “Gluten Free” blagovremeno obaviješteni o svemu, kao i da su se eventualni nesporazumi riješili brzom reakcijom Udruge i Zavoda. Zavod zdravstvenog osiguranja Zapadnohercegovačke županije će i dalje podržavati Udrugu i njene inicijative i projekte, a za dobrobit oboljelih od celijakije i osiguranika Zavoda.

Zajedno bez glutena.