Sastojci:
- 400 grama brašna,
- 380 ml tople vode,
- 1 velika žlica soli,
- 1 dcl ulja u tijesto i dodatno za nauljiti loptice.
Postupak:
Pomiješati brašno i sol. Ulje usuti u toplu vodu, te postepeno ulijevajući u brašno i sol nastavcima za tijesto umijesiti tijesto srednje gustoće. Formirati 5 loptica, svaku lopticu razraditi na podlozi s brašnom dok ne postane glatka i neljepljiva. Spljoštiti loptice na četvrtast oblik, premazati uljem, ostaviti
na tacni prekrivene folijom da tijesto odstoji.
Nakon sat vremena tijesto prebaciti na radnu površinu posutu brašnom, te rotirajućom silikonskom oklagijom uz lagan pritisak razvijati na veličinu pleha sve dok ne postane prozirna.
Puniti krajeve filom po želji s obje strane, na srediti prerezati. Obuhvatiti s obje ruke do sredine i prenijeti na pleh obložen pek papirom. Premazati uljem.
Pitu peći dok ne porumeni, potom preliti zaljevom.
U nastavku video prikaz:
Zajedno bez glutena.