Sastojci:

  • 50 ml ulja
  • 75 gr maslaca (otopljenog)
  • 2 dcl mlijeka
  • 180 gr jogurta
  • 1 žlica octa
  • Sok pola naranče
  • 2 čepa aroma vanilije
  • 500 gr brašna (Schär, Mix B)
  • 60 gr šećera
  • Žličica soli
  • Pola vrećice suhog kvasca
  • Pola praška za pecivo

Nadjev:

  • Čokoladni namaz (Nutela, Linolada…)

Uputstvo:

  1. U velikoj zdjeli, otopite maslac i ulje. Dodajte mlijeko, jogurt, ocat, sok od naranče i aromu vanilije.
  2. Postupno umijesite suhe sastojke: mix B brašno, šećer, sol, suhi kvasac i prašak za pecivo.
  3. Pokrijte tijesto i ostavite ga na toplom mjestu oko 40 minuta, dok ne udvostruči volumen. Nakon toga, premijesite tijesto.
  4. Razvaljajte tijesto na debljinu od oko pola centimetra i izrežite ga na 16 trokuta.
  5. Na svaki trokut stavite malu količinu čokoladnog namaza (Nutela, Linolada…).
  6. Zarolajte kiflice, počevši od šire strane prema vrhu.
  7. Stavite kiflice na pleh od pećnice obložen papirom za pečenje i ostavite ih još 10-ak minuta da odmore.
  8. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  9. Pecite kiflice u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta, dok ne postanu zlatno smeđe.

Dobar tek, uživajte!

Translate »