- Kalup veličine 26 cm
Kora:
- 5 bjelanaca
- 5 žlica šećera u prahu (Dolcela)
- 5 žlica brašna (Schär Mix B)
Za fil:
- 5 žumanaca
- 5 žlica šećera u prahu (Dolcela)
- 1 puding od vanilije (Dolcela)
- 2 žlice gustina (Dolcela)
- 100 ml mlijeka
- 450 ml mlijeka (ostatak)
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice pavlake
- 2 žlice umućenog slaga
Za voćni fil:
- Slag pjena prema uputstvu s vrećice (150 ml hladnog mlijeka)
- Maline, kupine ili višnje po želji
Priprema:
- Pecite koru u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
- Nakon što se kora ispeče, ravnomjerno je natopite sa 100 ml toplog mlijeka i dodajte 1 vanilin šećer.
- Za žuti fil, miksajte 5 žumanaca sa 5 žlica šećera u prahu (Dolcela). Dodajte puding od vanilije (Dolcela), 2 žlice gustina (Dolcela) i 50 ml mlijeka. Zatim dodajte još 50 ml mlijeka. Ostatak mlijeka (400 ml) stavite da se zagrije. Kad zavrije, uspite žutu smjesu i miješajte dok se ne zgusne. Ohladite.
- U ohlađenu kremu dodajte 2 žlice pavlake i 2 žlice umućenog slaga prije nanošenja na koru.
- Za voćni fil, razmutite šlag pjenom prema uputama s vrećice (150 ml hladnog mlijeka) i dodajte maline, kupine ili višnje po želji. Kratko umiješajte.
- Ukrasite kolač prema vlastitim željama.
Sretno s pripremom!