• Kalup veličine 26 cm

Kora:

  • 5 bjelanaca
  • 5 žlica šećera u prahu (Dolcela)
  • 5 žlica brašna (Schär Mix B)

Za fil:

  • 5 žumanaca
  • 5 žlica šećera u prahu (Dolcela)
  • 1 puding od vanilije (Dolcela)
  • 2 žlice gustina (Dolcela)
  • 100 ml mlijeka
  • 450 ml mlijeka (ostatak)
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice pavlake
  • 2 žlice umućenog slaga

Za voćni fil:

  • Slag pjena prema uputstvu s vrećice (150 ml hladnog mlijeka)
  • Maline, kupine ili višnje po želji

Priprema:

  1. Pecite koru u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
  2. Nakon što se kora ispeče, ravnomjerno je natopite sa 100 ml toplog mlijeka i dodajte 1 vanilin šećer.
  3. Za žuti fil, miksajte 5 žumanaca sa 5 žlica šećera u prahu (Dolcela). Dodajte puding od vanilije (Dolcela), 2 žlice gustina (Dolcela) i 50 ml mlijeka. Zatim dodajte još 50 ml mlijeka. Ostatak mlijeka (400 ml) stavite da se zagrije. Kad zavrije, uspite žutu smjesu i miješajte dok se ne zgusne. Ohladite.
  4. U ohlađenu kremu dodajte 2 žlice pavlake i 2 žlice umućenog slaga prije nanošenja na koru.
  5. Za voćni fil, razmutite šlag pjenom prema uputama s vrećice (150 ml hladnog mlijeka) i dodajte maline, kupine ili višnje po želji. Kratko umiješajte.
  6. Ukrasite kolač prema vlastitim željama.

Sretno s pripremom!

Translate »