Tijesto:
- 250g brašna (Schär, Mix B)
- 1 žličica soli
- 1 prašak za pecivo
- 280g tekućeg jogurta
- 3 žlice maslinovog ulja
Premaz:
- 10g maslaca
- 1-2 česna češnjaka, nasjeckana i gnječena
- 1 žlica parmezana
- nasjeckani svježi peršin
- Ili- Meggle začinski maslac
- panceta
Uputstvo:
- Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.
- Dodajte tekući jogurt i maslinovo ulje u suhe sastojke. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.
- Oblikujte 8 jednakih loptica. Rukama razradite u oblik debljeg štapića, savijte i prekrižite krajeve tijesta u čvorić.
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Umutite maslac s nasjeckanim češnjakom, parmezanom i svježim peršinom.
- Premazujte tijesto pripremljenim smjesama.
- Po želji, dodajte Meggle začinski maslac i ploške pancete.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 15-20 minuta, dok ne postane zlatno smeđe.
Uživajte u ukusnom receptu!