Tijesto:

  • 250g  brašna (Schär, Mix B)
  • 1 žličica soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 280g tekućeg jogurta
  • 3 žlice maslinovog ulja

Premaz:

  • 10g maslaca
  • 1-2 česna češnjaka, nasjeckana i gnječena
  • 1 žlica parmezana
  • nasjeckani svježi peršin
  • Ili- Meggle začinski maslac
  • panceta

Uputstvo:

  1. Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.
  2. Dodajte tekući jogurt i maslinovo ulje u suhe sastojke. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.
  3. Oblikujte 8 jednakih loptica. Rukama razradite u oblik debljeg štapića, savijte i prekrižite krajeve tijesta u čvorić.
  4. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  5. Umutite maslac s nasjeckanim češnjakom, parmezanom i svježim peršinom.
  6. Premazujte tijesto pripremljenim smjesama.
  7. Po želji, dodajte Meggle začinski maslac i ploške pancete.
  8. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 15-20 minuta, dok ne postane zlatno smeđe.

Uživajte u ukusnom receptu!

Translate »